Loopbaanbegeleiding en workshops voor werkzoekenden

Loop je vast in je werk of is er geen uitdaging meer in je baan? Ben je op zoek naar een andere baan, maar weet je niet wat voor werk je wilt gaan doen? Krijg inzicht in je baanwensen en vergroot je kans op werk met loopbaanbegeleiding van MH Loopbaanadvies & Training in Tilburg.

Aanmelden voor nieuwsbrief
duurzaam werk

Loopbaantraject - In zes stappen naar duurzaam werk dat bij je past

In een periode van zes maanden werk je concreet en in stappen toe naar werk dat bij jou past volgens het motto ‘vinden en gevonden worden’.


1. Je werkt op basis van jouw reële doel(en) en plannen.
2. Je krijgt inzicht in je sterke punten en verbeterpunten door te leren van het verleden.
3. Je maakt een persoonlijk en professioneel profiel op basis van de vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik.
4. Je ontdekt wat de ingrediënten van jouw ideale baan zijn en wat je eventueel nog moet doen om die baan te bemachtigen.
5. Je maakt jezelf vindbaar en zichtbaar voor werkgevers en je kunt helder aangeven wat jouw meerwaarde is voor deze bedrijven.
6. Solliciteren: je weet waar je de juiste vacatures kunt vinden en kunt goed analyseren of deze bij jou passen. Je schrijft een gerichte cv en een overtuigende sollicitatiebrief. Je bereidt je voor op een overtuigend sollicitatiegesprek.

Wil je meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

sollicitatie training

Sollicitatietraining - In acht stappen naar werk dat bij je past

De basis van deze sollicitatietraining is een beschrijving van een zoekprofiel. Heb je deze? Dan starten we direct. Heb je deze nog niet? Dan maken we er een. Vervolgens bestaat de sollicitatietraining uit de volgende onderwerpen:


1. Planmatig op weg naar werk
Je beschrijft jouw doel en wat je gaat doen om dat te bereiken. Je maakt een planning van jouw werkzaamheden om het doel te behalen.
2. Basis-cv maken
In vijf stappen schrijf je een helder basis-cv waarmee je gaat solliciteren.
3. LinkedIn-profiel maken of verbeteren
Je maakt met jouw basis-cv als blauwdruk een goed LinkedIn-profiel waarmee je laat zien wat je kwaliteiten zijn en wat je meerwaarde is voor een werkgever.
4. Vacatures analyse
Waar vind je vacatures en passen ze bij jou?
5. Sollicitatiebrief schrijven
Op basis van een vier-stappenplan schrijf je een sollicitatiebrief.
6. Solliciteren met behulp van social media (LinkedIn, Facebook, Twitter)
Hoe zet je social media in om jezelf te laten zien aan werkgevers en contacten te leggen met diegenen die je een stap verder kunnen helpen?
7. Netwerken
Hoe bereid je een netwerkgesprek voor? Wat is jouw doel tijdens het netwerken?
Hoe maak je een Elevator Pitch: een korte presentatie van jezelf waarin je aangeeft wie je bent en wat je voor de werkgever kunt betekenen.
8. Sollicitatiegesprek
Hoe bereid je een sollicitatiegesprek goed voor, zodat je een overtuigend gesprek kunt voeren?

Wil je meer weten over de sollicitatietraining van MH Loopbaanadvies & Training in Tilburg of wil je een afspraak maken? Neem contact op.

workshop

Workshop "Werk vinden met LinkedIn"

LinkedIn wordt steeds belangrijker in het leggen van contacten bij het vinden van een baan. Het goed inzetten van jouw LinkedIn zal je zichtbaar en vindbaar maken voor potentiële werkgevers en anderen die een schakel zijn naar werk. In deze workshop leer je hoe je een goed profiel kunt maken zodat jij tot je recht komt en jezelf op een overtuigende manier kunt presenteren in je netwerk. Wat is jouw meerwaarde voor een bedrijf of organisatie?


Wat houdt de workshop ‘Werk vinden met LinkedIn’ in:

• Een aanpak volgens een stappenplan.
• Je leert de verschillende onderdelen van het profiel op een goede manier in te richten. Hiermee overtuig je een potentiële werkgever om contact met jou op te nemen.
• Je leert op een professionele manier contacten te leggen met mensen die jouw netwerk versterken.
• Je leert op welke manier de instellingen van LinkedIn zodanig staan dat je goed zichtbaar bent voor jouw netwerk.

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die zich op de arbeidsmarkt oriënteert. Of je net begonnen bent met het zoeken naar werk of als je al langere tijd bezig bent en graag nieuwe ideeën wilt ontvangen.

Kosten: € 150,- incl. BTW voor de workshop, inclusief koffie/thee. Datum, tijd en locatie: in Tilburg. De workshop duurt één dagdeel.

Aanmelden:
Heb je interesse in de workshop 'Werk vinden met LinkedIn'? Schrijf je dan in door het contactformulier in te vullen. Heb je vragen? Dan kun je mij bellen op 06 - 41 75 64 24 op werkdagen tussen 11:00 en 17:00 uur.

CV check

Workshop "Doe de CV-check"

Het maken van een cv en het schrijven van een motivatiebrief zijn vaak  belangrijke stappen in het sollicitatieproces. Voor werkgevers is dit vaak de eerste indruk die ze van je krijgen. Het schrijven van een goede motivatie en het opstellen van een cv is ontzettend belangrijk.

In de workshop ‘Doe de CV-check' gaan we specifiek in op jouw cv en leer je wat werkgevers willen lezen. De workshop biedt inzichten, tips en behandelt de do’s & don'ts bij het opstellen van een goed cv.

Wat houdt de CV-check in?

• Opbouw, lay-out, structuur en volgorde, zodat jouw cv een nette uitstraling heeft.
• Een persoonlijke profielbeschrijving, zodat de selecteur in heel korte tijd een positief gevoel van jou heeft.
• Schrijfstijl en taalgebruik.
• Het benoemen van jouw resultaten, kwaliteiten en vaardigheden, zodat de werkgever een goed beeld heeft van wie je bent en wat je te bieden hebt.
• Spelen met functietitels en de aansluiting op een vacature.

Voor wie is de workshop bedoeld?

De workshop ‘doe de CV-check’ is bedoeld voor iedereen die zich op de arbeidsmarkt oriënteert. Of je nu pas op zoek bent naar een nieuwe baan of al langere tijd werkzoekende bent: iedereen die een overtuigend cv wil opstellen en hiermee de kans op werk wil vergroten is van harte welkom. 


Kosten: € 150,- incl. BTW voor de workshop, inclusief koffie/thee. Datum, tijd en locatie in Tilburg.

Aanmelden

Heb je interesse in de workshop ‘Doe de CV-check!’ ? Schrijf je dan in door het contactformulier in te vullen. Heb je vragen? Dan kun je mij bellen op 06 - 41 75 64 24 op werkdagen tussen 11:00 en 17:00 uur.

motivatiebrief

Workshop "Het schrijven van een motivatiebrief"

Het maken van een cv en het schrijven van een motivatiebrief (sollicitatiebrief) is een belangrijke stap in het sollicitatieproces. Voor werkgevers is dit vaak de eerste indruk die ze van je krijgen. Het schrijven van een goede motivatie en het opstellen van een cv is ontzettend belangrijk. In de workshop ‘Het schrijven van een motivatiebrief’ leer je wat werkgevers willen lezen. Deze workshop biedt inzichten, tips en behandelt de do’s & don’ts.

Wat houdt de workshop 'Het schrijven van een motivatiebrief' in?

• Aanpak in de vorm van een stappenplan.
• Opmaak en lay-out van de motivatiebrief, zodat de brief een nette uitstraling heeft.
• De volgorde en inhoud van de verschillende alinea’s.
• Schrijfstijl, taalgebruik en taalfouten.
• Benoemen van uw kwaliteiten, vaardigheden en evt. resultaten, zodat duidelijk wordt hoe jij de organisatie gaat ondersteunen.
• Voorbeelden noemen die de werkgever overtuigen.

Je krijgt tips voor het schrijven van een goede motivatiebrief vanuit je persoonlijke ‘drive’.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die zich op de arbeidsmarkt oriënteert en met een overtuigende motivatiebrief de kans op werk wil vergroten.

Kosten: € 150,- incl. BTW voor de workshop, inclusief koffie/thee. Datum tijd en locatie: in Tilburg. De workshop duurt één dagdeel.

Aanmelden

Heb je interesse in de workshop ‘Het schrijven van een motivatiebrief’? Schrijf je dan in door het contactformulier in te vullen. Heb je vragen? Dan kun je mij bellen op 06 - 41 75 64 24 op werkdagen tussen 11:00 en 17:00 uur.